2016. augusztus 6., szombat

Virágzás a magyar szimbólumok erejével

 Szimbólumok a Magyar Térrendezésben


A régi világban az otthonok olyannyira természetes részei voltak a díszített tárgyak, mint az, hogy manapság van mindenkinek fürdőszobája a lakásában. A magyar térrendezés elvei szerint szinte minden tárgyat díszítettek őseink. A legkisebb használati tárgyakat is csodálatos díszítmények ékesítették pl. sótartó, tányér stb. Ezek a szimbólumok nemcsak szépek, hanem hatalmas erejük van. Egészséget, szerelmet, termékenységet, összetartást, boldogságot sugároznak és ezt programozzák ma is tulajdonosaiknak a nap huszonnégy órájában. Az ember lelke örül, amikor ránéz egy-egy festett, faragott, hímzett tárgyra. Ezt az érzést erősíti az, hogy ezek a szimbólumok egy ősi rendet, egy világnézetet sugároznak. Olyan gondolkodásmódot, amiben minden ember tudja, hogy hol a helye a világban és a szívével is látja, érzi és éli az életet. A szimbólumok olyan „segítők” a hétköznapi életben, amelyeket bárki használhat akár városi környezetben is. Nem kell feltétlen parasztházban élni ahhoz, hogy egy-egy lelkes tárgyat helyezzünk el a környezetünkben. Ezt ma már bárki megteheti. Az ősi szimbólumok mai bútordarabokra faragva ill. berendezési tárgyakra hímezve, festve is tökéletesen illeszkedhetnek akár a modern otthonokba is.

 Kivirágzás, életerő, kiteljesedés, kinyílás a világra, ragyogás, virágba borulás, női termékenység a szimbólumok erejével :)

Éppen ezért, amikor üvegfestő kézművesként terveztem az új kollekciómat, azon gondoltam, hogyan tudnék boldogságot üvegre festeni. Hiszen erre van a mai világban az otthonunkban a legnagyobb szükségünk. Boldogság, amivel együtt jár az életerő, életkedv és a termékenység. Ahogy belevetettem magamat a magyar szimbólumok világába, tudtam mindjárt, hogy a virágokkal tudom ezt legjobban kifejezni. Ősi díszítményeket álmodtam üvegre, és olyan színekkel festettem meg ezeket, amelyek ezt tökéletesen tükrözik.

A narancsos, pirosas színek és a mozgalmas formák megidézik az életerőt, a zöld a növekedés, a fejlődés energiáját hozza. A nyíló ill. kinyílt virágok a kiteljesedést, az érettséget szimbolizálják. Ezeket az órákat, mandalákat érdemes otthonunk azon részére elhelyezni, ahol energiára, életerőre, " gyümölcsözésre" van szükségünk. Lehet ez a konyhánk, dolgozószobánk stb.

Az Üvegre álmodott boldogság kollekciót ide kattintva megnézheted a szimbólumok részletes leírásával együtt.  

Örömhír, hogy ezeket az alkotásaimat augusztus 12-ig 20% kedvezménnyel tudod megrendelni nálam.

Érdeklődésedet, rendelésedet várom szeretettel
Gabi
gabi@gabiglassart.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése